Vad kan du förvänta dig?

Jag stämmer alla pianon och flyglar till instrumentets bästa förmåga. Vid varje stämning gör jag en besiktning av instrumentet och informerar dig om vilka åtgärder som kan utföras för att förbättra stämhållning, klang och spelglädje. Min målsättning är att du ska längta efter att vilja sätta dig och njuta av musiken du skapar tillsammans med ditt instrument.

Bakgrund

Jag har växt upp runt pianon och flyglar. Min pappa (Inge Sandelius) har varit pianotekniker och byggare sedan 80-talet. Jag har sedan tidig ålder varit med och hjälpt till i verkstaden med allt från slipning av hammare till att klippa strängar för strängbyten.

År 2019 påbörjade jag en yrkeshögskole-utbildning som pianotekniker via Leksands lärlingshögskola som jag blev klar med år 2021.

Jag jobbar även som inspelningstekniker och mixare i Studio INRA som jag varit med och byggt från grunden. Fokuset ligger på att spela in och bearbeta flygelinspelningar till högsta möjliga nivå.

Jag har tillsammans med Inge Sandelius tagit isär och renoverat flera flyglar från grunden med hållbarhet och klangförmåga som prioritet. Metoden bygger på att man tar isär hela instrumentet och återanvänder allt material som fortfarande är bra. Det är en speciell metod som är tid- och kompetenskrävande men det leder till fantastiska resultat. Jag har varit med och renoverat Steinway flygeln som står i Hudiksvalls kulturhus enligt den metoden.

piano, instrument, keyboard-4487573.jpg